Posts

Showing posts from July, 2017

SETAHUN BERGELAR GRADUAN IJAZAH

Alhamdulillah, pejam celik dah setahun bergelar graduan (Alumni UPM kelas 2016). Banyak perkara dilalui sepanjang setahun. selesai saja ijazah sambut raya dlu then terus cari kerja.

Pelatih Eksekutif
kerja pertama ini adalah Pelatih Eksekutif dibawah salah satu program kerajaan negeri Johor. Nama pendek JT dan aku adalah batch yang ketiga so called JT3. proses join JT ni pendek je dalam tempoh dua minggu terus dapat. tapi ye la kena apply dlu, 1st stage iv pastu 2nd stage. selepas iv 2nd stage, malam tu jugak dapat call terpilih dan kena daftar lusa.

kami 30 orang yang terpilih perlu menghadiri kelas intervensi dimana mengenali tatacara bekerja dan kelas bahasa inggeris. selepasa 3 minggu kursus, kami diberikan company masing-masing. aku mula dapat di salah sebuah syarikat Korea. kira MNC la. mmg x best. xde buat apa.. duduk termenung saja. selepas itu aku minta tukar. dapat la di Ihsan jOhor.. kalau korang semua nak join ni try la search JOHOR TALENT.


selepas tamat JT3 maka menganggu…